Kävijämäärien perusteella useimmat Lempäälään saapuvat suuntaavat ensin Ideaparkiin. Eikä se ole mikään ihme! Liikekaupungin loistavat ostosmahdollisuudet, tapahtumat, kahvilat ja ravintolat tarjoavat koko perheelle valikoimaa, houkutuksia ja ajanvietettä. Lapsia hemmotellaan erityisesti – Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Pii Poo sai seurakseen Ideaparkiin uuden sisähuvipuisto Funparkin.

Lempäälän historia on parhaiten aistittavissa Kuokkalan Museoraitilla, vehreän puiston ympäröimässä Villa Hakkarin kartanossa ja Kuokkalankosken rantojen rehevässä luonnossa. Kuokkalan alue tarjoaa mm. tapahtumia, kesäteatteria, arboretumin, elämyspalveluita ja ruokanautintoja.

Lempäälän keskustan nähtävyys on 500-vuotias, keskiaikainen Pyhän Birgitan kirkko. Saman pyhimyksen mukaan on nimetty myös Lempäälän luontomatkailun helmi Birgitan polku. Reitistö on jo vuosien ajan innostanut luonnon helmaan, kevyelle kävelyretkelle tai vaativammalle vaellukselle.

Lempäälään pääsee myös laivalla Tampereelta tai Hämeenlinnasta. Majoitusta kartanohenkeen tarjoava, idyllinen Vaihmalan Hovi sijaitsee Vanajaveden rannalla, naapureinaan golfkenttä ja ratsastustalli. Vaihmalan laiturista voi myös astua Hopealinjan risteilyalukseen.

Kokoa tarjonnasta haluamasi ihanat osaset ja tee Lempäälän lomastasi täydellinen.

www.lempaalankehitys.fi/matkailu/