Mäntän Musiikkijuhlat järjestetään elokuussa 5.-9.8. Göstan paviljongin lisäksi konsertteja kuullaan myös Mäntän Klubilla, Mäntän ja Vilppulan kirkoissa, sekä Honkahovissa. Viiden päivän festivaali sisältää neljätoista konserttia - lavalla nähdään ja kuullaan pianomaailman suurimpia nimiä, kotimaisia huippuja ja nuoria lahjakkuuksia.

Musiikkijuhlien ulkomaalaisvierailijat ovat pianotaiteilija Angela Hewitt ja Barry Douglas. Hewitt esittää Bachin Goldberg-variaatiot ja pitää mestarikurssin Nuorten pianoakatemian opiskelijoille. Douglas soittaa festivaalin päätöskonsertin, jonka ohjelmassa on Brahmsia ja Schubertia.

Sibelius-juhlavuosi kuuluu festivaalin ohjelmassa pianotaiteilija Eero Heinosen soittamassa avajaiskonsertissa, urkutaiteilija Ville Urposen konsertissa sekä Nuorten pianoakatemian ja Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen yhteiskonsertissa. Sibelius-sävellyskilpailun pianosarjan voittajateosten kantaesitykset kuullaan puolestaan Juhani Lagerspetzin ja Paavali Jumppasen esittäminä.

Useita musiikkityylejä sekoittavassa iltamakonsertissa kuullaan muun muassa sopraano Helena Juntusta ja pianotaiteilija Jukka Nykästä.

Mäntän Musiikkijuhlat on Suomen ainoa jokavuotinen kansainvälinen pianofestivaali, ja sen taiteellisena johtajana toimii pianotaiteilija Niklas Pokki. Pianokonserttien lisäksi järjestetään lastenkonsertti, viihteellinen Klubi-ilta yllätysesiintyjien seurassa sekä lukuisia ilmaistapahtumia.

www.mantanmusiikkijuhlat.fi