Punkalaidun kutsuu matkailijan keskelle perinteikästä kulttuurimaisemaa. Punkalaitumen halki kulkeva Taikayöntie on jo itsessään elämys: sen kauniiden mutkittelevien teiden varrella voi nauttia silmiä hivelevistä jokinäkymistä ja vanhoista talonpoikaisrakennuksista. Punkalaitumen elinvoimainen ja rakennetun kulttuuriympäristön vuoksi merkittävä kuntakeskus on oiva pistäytymispaikka kauppoineen ja kahviloineen. Keskustassa sijaitsee myös Suomen kaunein kunnantalo ja sekä vanha Sarkkilan maalaiskansakoulu, johon on kunnostettu tunnelmalliset Koulutintin kokous- ja juhlatilat.

Yli-Kirran talonpoikaismuseossa voi tutustua maalaiselämään 1800-luvun umpipihamiljööstä 1960-luvun maatalouskoneisiin asti. Noin viiden hehtaarin museoalueen sydän on piha-alue, joka on Mauri Kunnaksen Koiramäen esikuva. Kesän kohokohta Yli-Kirralla on perinnetapahtuma Kaikkien Aikojen Maatalousnäyttely, joka järjestetään seuraavan kerran 4.−5.7.2015. Tapahtuman ohjelmaan kuuluu muun muassa puinti- ja kyntönäytökset, traktoriparaati, hevoskiertoa, kasvivärjäystä, kehräystä, matonkudontaa ja esillä ovat esimerkiksi planttusaha, klapikone ja pärehöylä. Museonmäellä paistetaan myös kakkoa eli hiivaleipää ulkouunissa, keitetään saippuaa ja punamultamaalia sekä punotaan köyttä ja tehdään riukuaitaa ja pärekattoa.

Suomen kauneimmaksi tanssilavaksi kahdesti valittu Särkkä löytyy sekin Punkalaitumelta. Järvimaisemassa sijaitseva lava houkuttelee keskiviikkotansseihin pitkienkin matkojen takaa.

Porttikallion alueurheilukeskus tarjoaa harrastajille ja ammattilaisille SM-tasoiset hiihto- ja ampumahiihtoreitit, uuden koko perheen luontopolun sekä hiljattain valmistuneen huikean maisematornin, josta on esteetön näkyvyys koko pitäjälle. Porttikalliolla on myös 9-väyläinen frisbeekenttä. Punkalaitumen keskustan tuntumassa sijaitsee Punkalaitumen Golf ry:n omistama 9-reikäinen golfin lähipelikenttä.

Punkalaitumen Heinäpäivät pidetään 4.-12.7.2015, jolloin kunnassa järjestetään useita tapahtumia kaikenikäisille. Lisätietoja tapahtumista löydät sivuilta www.punkalaidun.fi 

Punkalaidun on täynnä mahdollisuuksia!