222-vuotiaassa Nuutajärven Lasikylässä työskentelee nykyään noin kaksikymmentä muotoilijaa, lasinpuhaltajaa ja käsityöläistä. Lasikylä on avoinna ympäri vuoden, ja kesäkuukausia elävöittävät monipuoliset tapahtumat, joihin kaikkiin on vapaa pääsy.

Kesänäyttely Muotojen maastossa esittelee pirkanmaalaista luomisvoimaa. Nuutajärvellä toimivat käsityöläiset ja muotoilijat ovat kutsuneet yhteistyöhön mm. kuvataiteilijoita, graafikoita, kuvittajia ja valokuvaajia, joiden työt ovat puhutelleet heitä. Näyttelyssä selviää muun muassa, miten Varjelus ja Hanami ilmentyvät ja miten kuvataiteilijan maisema on siirretty osaksi lasiteosta. Esillä on sekä kolmiulotteisia teoksia että kuvataidetta.

Näyttely on avoinna 14.6.–16.8. joka päivä klo 10–18 (juhannusaattona klo 10–15,  juhannuspäivänä klo 12–18 ja 29.8. klo 10–16).

Suuren suosion saavuttanut Lasten päivä Lasikylässä järjestetään 27.6. jo kolmannen kerran. Tänä vuonna teemana on avaruus: miltä näyttää elämä muilla planeetoilla? Lapset pääsevät mallintamaan ideoitaan keramiikka- ja maalausteltoissa ammattilaisten avustuksella. Lasihytissä kaikki saavat kokeilla pallon puhaltamista ja seurata lasinpuhaltajaryhmän työskentelyä. Musiikkia ja muuta hauskaa ohjelmaa esittää Sähköankerias.

Glass Village People järjestää 11.7. perinteisen Toteemikisan. Kilpailussa muotoillaan yhden päivän aikana puupölkystä toteemi, jota saa koristella vapaasti yksinkertaisten sääntöjen mukaan. Sinäkin voit koota kaveripiiristäsi tai työporukastasi oman joukkueen ja osallistua tiukkaan mutta leikkimieliseen puunveistokisaan! Myös kannustusjoukot ovat tervetulleita nauttimaan rennosta kesäpäivästä hyvän musiikin ja piknikin merkeissä.

Kesäkauden päättää vanhan ja uuden lasin osto- ja myyntitapahtuma Lasivitriini 29.8. Ohjelmassa on muun muassa lasihuutokauppa ja lasiesineiden tunnistusta.

Nuutajärven Lasikylä on myös mainio ostospaikka! Löydät sieltä uniikkia taidelasia, yksilölliset kotimaiset lahjat ja paljon muuta. Nugo Shop palvelee päivittäin klo 10–18, ja Iittala Outlet on avoinna klo 10-19. Taiteilijoiden ja käsityöläisten pajojen aukioloajoista tarkemmin täällä. Tilaa ryhmällesi opastus numerosta 020 439 3527, laajemmista opastuskokonaisuuksista tietoa täällä.

Lasikylän näyttelyyn ja tapahtumiin voit perehtyä tarkemmin osoitteessa www.nuutajarvi.fi, ja kysymyksiin saat vastauksen sähköpostitse osoitteesta lasigalleria@gmail.com tai puhelimitse numerosta 044 039 6511.

 

Kuvat: Eija Haapalainen ja Laura Jänisniemi