Urjalan kunta sijaitsee Pirkanmaalla Etelä-Pirkanmaan seutukunnassa valtatie 9:n (Turku–Tampere) varrella. Rajanaapureitamme ovat Akaa, Forssa, Humppila, Hämeenlinna, Punkalaidun, Sastamala, Tammela ja Vesilahti.

Urjalan pinta-ala on noin 500 km², josta suunnilleen 30 km² on vesistöjä. Kunnassa on noin 5000 ympärivuotista asukasta, mutta kesäisin asukasluku kaksinkertaistuu.

Urjala sijoittuu parhaaseen eteläsuomalaiseen maisemaan ja tarjoaa mahdollisuuden viihtyisään asumiseen ja elämiseen. Kunnan alueelta löytyy sekä kauniita vanhoja rakennuksia että vastakaavoitettuja tontteja, jotka odottavat omaa maalaisidylliään etsivää omistajaa.

Urjalassa kohtaavat perinne ja nykyaika: kauniit maisemat, järvialueet ja luonnonrauha sekä toisaalta dynaaminen yritystoiminta. Korkeatasoinen teollinen tuotanto ja osaaminen ovat Urjalalle ominaisia. Kuntamme on aina pyrkinyt pysymään kehityksen kärjessä, tuoreimpana todisteena siitä Laukeelan taajamaan valmistuu uusi, upea yhtenäiskoulu.  Rakennustyöt on jo aloitettu, ja ensimmäiset oppilaansa koulu valmistautuu ottamaan vastaan vuoden 2017 alussa.

Monipuolisen urheilu- ja harrastustoiminnan mahdollistavat lukuisat urheilu- ym. seurat ja yhdistykset sekä tasokas urheilukenttä, jäähalli ja ratsastusmaneesi.

Vilkas kesäkunta tarjoaa kävijöilleen monenlaisia unohtumattomia elämyksiä.  Kesäinen Urjala kutsuu Sinua perjantaitorille, joka on täynnä elämää. Kesäkuusta elokuun loppuun asti voit joka perjantai nauttia paikallisten tai muutoin läheisessä kytköksessä Urjalaan olevien esiintyjien musiikki- ym. kulttuuritarjonnasta. Vastapainoksi voit lähteä rauhoittumaan Väinö Linnan reitille, joka kulkee Pohjantähti-trilogian Pentinkulman maisemissa. Reitin kohteissa voit elävästi aistia menneen ajan kiireettömän tunnelman. Nuutajärven lasikylässä voit nauttia monipuolisen taiteilija- ja käsityöläisyhteisön upeista aikaansaannoksista sekä tehdä laadukkaita ostoksia Iittala Outletissa ja NuGo Shopissa.

Heinä-elokuun vaihteessa järjestettävän Pentinkulman päivät -kirjallisuustapahtuman ohjelmassa on mielenkiintoisia elämyksiä niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Lokakuussa toista kertaa järjestettävä Urjala soikoon! -festivaali puolestaan tarjoaa klassista musiikkia, nykytanssia, argentiinalaisia rytmejä ja herkullista gourmet-ruokaa.

Jotta ehdit nauttia Urjalan monipuolisesta tarjonnasta kiireettömästi ja täysin siemauksin, Sinun kannattaa tietysti viivähtää pidempäänkin. Yösijan löydät esim. Urjalan luonnonkauniilta leirintäalueelta Taikayö Campingilta tai muista viihtyisistä majapaikoista.

Tervetuloa Urjalaan!

Lisätietoa Urjalan kesästä saa osoitteesta www.urjala.fi sekä sähköpostitse urjalan.kunta@urjala.fi. Nuutajärven lasikylän näyttelyihin ja tapahtumiin voi perehtyä tarkemmin osoitteessa www.nuutajarvi.fi, ja kysymyksiin vastaa Nuutajärven Galleria Osuuskunta, lasigalleria@gmail.com. Olet tervetullut myös kunnan uuteen kulttuuri- ja matkailuneuvontapisteeseen Pikku-Linnaan (Urjalantie 13), joka on avoinna ti-pe klo 10-16.

Kuvat: Eija Haapalainen

Kuvat: Eija Haapalainen